OM OSS


Varmt välkommen till Beauty Factory Umeå!

Skönhet med samvete är vårt motto och hos oss hittar du noga utvald naturlig och ekologisk hudvård, hårvård, smink och salongsbehandlingar

som ger resultat på ett så skonsamt sätt som möjligt, både för dig och miljön. Effektiva resultat med salongskänsla som har minimal miljöpåverkan är vårt krav vid val av produkter samt att produkterna är framtagna med ett etiskt tänkande och att det finns en vilja att göra skillnad.

​Självklart är vi med i Sverige Frisörföretagare samt Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation som är våra branschorganisationer

och all vår personal har slutfört godkända utbildningar och har giltiga yrkesbevis.

PERSONAL


​Vi är ett härligt gäng med många års samlad erfarenhet som har kul på jobbet och älskar det vi gör. Hos oss blir du alltid omhändertagen av seriös och välutbildad personal och vårt mål är att alla våra kunder ska trivas och känna sig trygga hos oss. 

För oss är kunden alltid viktigast men vi arbetar även mycket med vår personalgrupp för att alla ska trivas och ha det bra på jobbet. Vi tillbringar mycket tid på jobbet och vi vill ha roligt medan vi är där tillsammans med dig!

Vi är en salong med ekologiskt fokus men i vår personalstyrka har vi valt att blanda personal som brinner för det ekologiska med personal som gärna arbetar med våra mer 'vanliga' (hårprodukter som fungerar som 'vanliga' produkter men inte innehåller de vanligaste gifterna och har en hög halt naturligt innehåll) produkter, allt för att du som kund ska kunna få den typ av behandling du vill. All vår personal arbetar hållbart och är kunniga om alla våra produkter, nedan kan du läsa mer om varje person för att lättare kunna hitta en frisör du passar ihop med.

Välkommen in till oss!

Julia J / Frisör

Vår färgexpert när det gäller blonda hår som har koll på de senaste trenderna. Klipp och färg på långa hår är Julias specialitet samt bryn och fransar. Julia är en lugn och stillsam tjej så vill du ha en lugn stund i riktigt duktiga händer är det hos henne du ska boka din tid. Julia är även duktig på att sminka och göra stylingar och uppsättningar i olika former.

- Hos Julia kan du boka tid för 'vanliga' frisörbehandlingar och ekologiska.
- Har ett stort intresse och kunskap om ekologiska produkter.
- Arbetar med Hairtalk löshår.
- Erfaren med bruduppsättningar och smink.
- Lugn och metodisk i sitt arbete.
- Perfektionist.
- Extra duktig på mellanlånga och långa damfrisyrer.
- En av våra balayage-experter.


Frida / Frisör / Massör / Hudterapeut

Frida är utbildad frisör, hudterapeut och massör och fixar även vaxning. Hos Frida får du en lugn och trevlig stund i professionella händer som kan lite om det mesta, både inom skönhet och ekologisk livsstil.

- Arbetar med både 'vanliga' och ekologiska behandlingar men brinner för det ekologiska.
- Lugn och metodisk i sitt arbete.
- Duktig på korta herrklippningar med maskin samt korta till mellanlånga damfrisyrer med både klipp och färg.


Elina / Frisör

Elina är kunnig och duktig inom alla områden men brinner för att klippa och färga korta, mellanlånga och långa hår samt klippa killfrisyrer. Elina har koll på de senaste trenderna och teknikerna och är vår expert när det kommer till att locka och styla utsläppta hår. Elina är duktig på att sminka och göra olika typer av stylingar på både utsläppta hår samt uppsättningar.

- Elina arbetar gärna med 'vanliga' produkter.
- Duktig på styling av utsläppta hår samt uppsättning och flätningar.
- Arbetar med Hairtalk löshår.
- Lugn och effektiv när hon arbetar.
- Erfaren med bruduppsättningar och smink.
​- Duktig på kortare damfrisyrer och färg samt mellan och långa hår.
- En av våra balayage-experter.
- Duktig på herrfrisyrer.


Gabriella / Frisör / Delägare

Den före detta Londonbon som är skolad på en av världens bästa frisörskolor Toni & Guy. Gabriella är vår spralliga färgexpert som löser alla problem och sätter färg på hela salongen. Hon utför alla typer av behandlingar men är som sagt expert på färg samt löshår och damklippningar. Tjocka hår är även det en specialitet och om du bokar tid för en Quick Blow Dry Bar är det Gabriella som ger dig ditt livs föning a'la Hollywoodsvall. Gabriella är frisören för dig som vill ha en energiboost och en trevlig stund.

- Arbetar en till två dagar i veckan hos oss, övriga dagar på Kerstisalongen i Vindeln där hon bor.
- Expert på färg.
- Arbetar gärna med 'vanliga' produkter.
- Pratsam och sprallig.
​- Delägare i salongen.
- Arbetar med löshår från Hairtalk samt en annan teknik för tunna enskilda fästen.

Som utbildad klassisk herrfrisör ser vi henne oftast med en klippmaskin i handen. En lugn och sansad kvinna som även håller ordning på papperen på kontoret samt allt i salongen och med kärlek tar hand om sina stamkunder sedan många år tillbaka.

- Arbetar mestadels med 'vanliga' produkter samt en del ekologiska hårvårds- och stylingprodukter.
- Fokuserar på sina stamkunder och finns inte med på onlinebokningen.

Kia / Frisör / Salongsansvarig / Admin.

Jenny / Frisör / Grundare

Skaparen av Swedish Beauty Factory och Beauty Factory Umeå som du hittar i salongen några dagar i veckan med kunder. Resterande tid ägnas åt allehanda sysslor för att sköta om salong och personal samt sina två andra företag, onlinebutiken Swedish Beauty Factory och grossistverksamheten Green Beauty Supply.

- Arbetar med 'vanliga' produkter och ekologiska.
- Brinner för att göra skönhetsbranschen grönare.
- Älskar produkter.
- Ambassadör för Sveriges Frisörföretagare.

- Har endast ettfåtal tider online, övriga tider via telefon.

Ungefär en till två dagar i veckan hittar du Sofia i vår salong. Hon är ekologisk frisör och arbetar helt kemikaliefritt med örter och ekologiska produkter. Sofia utgår från hårets egen form och arbetar för att se hela människan i ett holistiskt perspektiv. Sofia har som frisör sitt eget företag Syrran och Anden och reser ofta hem till kunder för att arbeta och arbetar även på olika platser som till exempel marknader.

- Arbetar enbart ekologiskt och naturligt.
- Brinner för en ekologisk och hållbar livsstil.
- Lugn och metodisk i sitt arbete.
- Flexibel med arbetstider och arbetsplatser.

Sofia / Ekofrisör

Felix / Frisörelev från Dragonskolan

Felix går tredje året på Dragonskolans frisörprogram och kommer att arbeta i salongen torsdagar och fredagar fram till Juni 2020. Han utför alla typer av frisörbehandlingar. Eftersom han är utbildning får du räkna med att det kan ta lite extra tid men resultatet kommer bli strålande!

- Har grundutbildning inom alla områden som frisör.
- Duktig på alla typer av behandlingar.
- Trevlig, pratsam och professionell.
- Alla behandlingar utförs under överinseende av våra frisörer.

Linda / Hudterapeut

Hos Linda kan du boka tid för ansiktsbehandlingar och massage. Linda arbetar holistiskt och tittar även på kosthållning och livsstil för att du ska få en optimal behandling. Läs gärna mer om Lindas behandlingar på hennes egen hemsida wholesome.nu >

- Arbetar 'vanligt' och ekologiskt.
- Erfaren hudterapeut.


HISTORIA 


När Jenny Janse, efter många år i London och Sydney, flyttade hem till Sverige 2010 ville hon ta med sig den exklusiva storstadskänslan hem. 
Hon är utbildad frisör med många år i yrket, och hade länge haft en förkärlek för hårvårdsprodukterna hon arbetade med. Efter att ha jobbat med många frisörer som fått problem med luftvägar och hud på grund av de starka kemikalierna växte intresset för naturliga alternativ.  Beauty Factory är hennes resultat av viljan att kombinera en lyxig känsla med omtanke om människor och miljö.

MILJÖARBETE


Hos oss är miljön det viktigaste och vi arbetar alltid utifrån ett miljöperspektiv. Vi sopsorterar självklart allt som går i salongen, butiken och på kontoret, till och med folien som vi använder när vi gör slingor i håret på våra kunder. 

Vi köper el från ett miljövänligt bolag, all belysning i våra lokaler är lågenergi och många av möblerna du ser hos oss är second hand. När vi inte kan köpa gammalt och återvinna satsar vi på kvalitet, då väljer vi produkter och möbler som står sig länge i både design och kvalitet.

Kaffet och den goda chokladbiten vi serverar medan du väntar är fair trade märkt och téet ekologiskt. 
För oss handlar allt om att skapa en bättre värld för alla oss som bor här och det gör vi även i det lilla, i det tysta, där ingen ser oss, för oss är äkthet något som garanterar kvalitet till dig som kund, och något som garanterar att alla vi som jobbar på Beauty Factory Umeå är nöjda när vi går hem för dagen.

ÖPPETTIDER


Måndag 8-16:00 / Tisdag 8-18:00

Onsdag 8-18:00 / Torsdag 8-19:00

Fredag 8-17:00 / Lördag 10-14:00

Stängt söndagar & röda dagar

SOCIALA MEDIER

Copyright © Beauty Factory Umeå. All Rights Reserved.